Els amics dels meus amics són els meus amics?

Fa uns dies en la 15a sessió web al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especializada Juan Freire ho apuntava, tot i que en el seu article ‘Redes sociales: ¿modelos organizativos o servicios digitales?’ ho explicava més extensament: les relacions en les xarxes socials no reflecteixen el que passa a la vida física.

Posem l’exemple més conegut, a Facebook tens dues opcions de relació: els meus amics i els amics dels meus amics. És a dir, restringeixes les teves activitats als teus amics o deixes la porta oberta que tothom pugui veure que hi fas i amb qui et relaciones. I encara més, si restringeixes la teva xarxa als teus amics no pots fer cap mena de distinció entre amics, companys de feina, coneguts i saludats com fem habitualment a la vida diària. Aquest fet dificulta que moltes persones, sobretot les no nadiues digitals, s’atreveixin a interactuar d’una manera decidida a la xarxa. No és que hi hagi res a amagar, però dels temes que pots debatre amb els amics íntims o les fotografies que pots compartir no n’han de fer res els companys de feina i a la inversa.

 

Creieu que es podria afinar l’aplicació perquè pogués recollir d’una manera més fidel a la realitat aquests diferents nivells de relació?

Etiquetes: ,

Una resposta to “Els amics dels meus amics són els meus amics?”

  1. nurbloc Says:

    Crec que de la mateixa manera que podem compartir les fotos amb determinades “agrupacions d’amics” i no amb tots els amics, hauríem de poder compartir posts (que no apunts!), vídeos, enllaços o qualsevol cosa que publiquéssim en el nostre perfil.

    Perquè l’altra opció, ja comentada moltes vegades, és tenir diversos perfils segons amb qui et relacionis, però això ens podria donar lloc a una personalitat múltiple, realment innecessària, no?

    PS Com és que has triat Arial? 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: